BMW: Heidfeld mooi 4e en opnieuw vader; Kubica 5e

BMW rijder Nick Heidfeld start morgen vanop een 4e startplaats. Een mooie kwalificiatie dus voor de Duitser. Toch was hij teleurgesteld omdat hij de 2e plaats op een haar na mistte. Het verschil met Fernando Alonso was 1 tiende van een seconde.

"Het was een kwalificatie vol drama. Ik was blij toen ik zag dat Lewis wuifde en ik hoop dat hij ok is. Toen hij uitviel mikte ik op een 4e plek. Dat is gelukt en het was een goede ronde. Toch is het een klein beetje vervelend om te zien dat het verschil met de 2e plaats maar 1 tiende van een seconde bedraagt.

Nog meer vreugde voor de Duitser op familiaal vlak. Heidfeld werd vandaag voor de 2e keer vader. Hij vliegt vandaag nog naar Zwitserland om zijn vrouw en kinderen te bezoeken.

BMW teammaat Kubica staat morgen net achter Heidfeld met een 5e tijd.

"De kwalificatie was goed voor mezelf en het team maar ik denk dat we in de race nog beter kunnen doen. Het ongeval met Lewis en de rode vlag heeft ons niet geholpen maar we hebben een hierdoor een voordeel gehaald. Het zal moeilijk worden om te vechten met Ferrari en Mclaren maar onze snelheid op de long runs is redelijk goed. Ik hoop dat het morgen even droog blijft want ik denk dat we in goede doen zijn."

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print