Zware crash voor Lewis Hamilton: update

Het laatste gedeelte van de kwalificatie op de Nürburgring lag vandaag meer dan een half uur stil na een zware crash van Lewis Hamilton.

De 22-jarige Brit vloog van de baan in de snelle S-bochten in de 2e sector van het circuit. De oorzaak van het ongeval was een probleem met het rechtervoorwiel. Dit zou niet goed vastgemaakt zijn aan de wagen nadat het apparaat dat de wielen bevestigd niet goed werkte. Ron Dennis gaf uitleg.

"Er liep iets mis met het wielpistool rechtsvoor, het wiel zat dus niet juist op de wagen. Het was niet de schuld van de mecanicien. We zijn nog niet zeker wat er mis liep maar we hebben wel geluk gehad want voor de wagen van Alonso werd hetzelfde pistool gebruikt maar hij had nog niet zoveel druk gezet op het rechtervoorwiel.

Hamilton kroop zelf uit de wagen maar was duidelijk aangeslagen. Nadat de eerste zorgen ter plaatsen werden toegepast, werd hij afgevoerd met een ziekenwagen naar het medisch centrum van het circuit.

BBC meldt ondertussen dat Hamilton geen blessures heeft opgelopen maar Mclaren teambaas Ron Dennis is nog niet zeker of Hamilton fit zal zijn om morgen mee te rijden in de race.

"Geen blessures, geen gebroken botten, we houden hem uit voorzorg nog enkele uren in het ziekenhuis."

Als Hamilton morgen deelneemt aan de race start hij vanaf de 10e plek.

*Update:

Mclaren zegt dat Hamilton fit is om te racen. De Brit zal echter morgen nog een FIA test moeten ondergaan, waarna besloten wordt of Hamilton echt aan de start zal verschijnen.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print