Brawn heeft plannen al klaar

Honda-teambaas Ross Brawn heeft laten weten dat de komende drie jaar voor de Japanse renstal al volledig gepland zijn. Brawn bedoelt hiermee dat hij een soort van route heeft uitgezocht die Honda op haar beurt naar de top brengt en dat is de wereldtitel.

Ross Brawn deed eerder al wonderen bij Ferrari tijdens het zogenaamde Schumacher-tijdperk. Samen met Schumacher en teambaas Todt vormden hij het magische trio in die periode, een renstal die niet te verslaan was. De Brit behaalde met Ferrari maar liefst vijf opeenvolgende wereldtitels en dat te beginnen vanaf 2000.

Brawn verwacht dat door wijzigingen in het regelement voor 2009 er zich problemen zullen voordoen. De planning houdt dan ook rekening met het feit dat de wagen dan weer volledig vanaf nul zal moeten opgebouwd worden. Jaar twee uit zijn planning wordt dus met zekerheid al zwaar.

Ross vond ook dat het personeel zoals engineers voor zeker 20% harder aan het werk moeten worden gezet ten opzichte van vroeger. Ross liet tot slot nog weten dat de verbeteringen zeker en vast duidelijk zullen zijn in de volgende drie seizoenen.

door Manuel Houben