Briatore kwaad op BMW en Williams

Vorig weekend werd er in Hongarije door de verschillende teams overlegd over het nieuwe Kynetic Enegery Recovery System. Dat mag vanaf 2009 gebruikt worden in de Formule 1 maar door recente problemen met het systeem, waaronder de elektrische schok die een BMW medewerker moest ondergaan na het aanraken van de bolide, wilden enkele teams de introductie uitstellen. Tijdens de stemming vonden de tegenstanders van het systeem echter niet genoeg steun voor een uitstel.

Volgens bronnen in de paddock zouden vooral Williams en BMW geen uitstel willen. Onbegrijpelijk vind Renault teambaas Flavio Briatore.

"BMW moet nu toch gewaarschuwd zijn na dat ongeval en het standpunt van Frank (Williams nvdr.) begrijp ik al helemaal niet. Wij hebben berekend dat het systeem zo’n 700000 euro per race zal kosten en Frank zegt mij dat zijn ontwikkelingskosten maar 2 miljoen bedragen. Met zo’n uitspraken kan ik enkel maar eens goed lachen. Denkt hij nu echt dat hij iets zal bereiken met een systeem van 2 miljoen terwijl de grote constructeurs tien keer zoveel uitgeven?"

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022