Briatore stapt op bij Queens Park Rangers

Voormalig teambaas van Renault Flavio Briatore heeft er zelf voor gekozen om zijn functie als manager bij de voetbalploeg Queens Park Rangers tot een einde te brengen.
Opnieuw doen we jullie in het kort een herhaling van het zowat belangrijkste onderwerp dat we in 2009 konden beleven binnen de Formule 1. Flavio Briatore gaf in 2008, tijdens de Grand Prix van Signapore, Nelson Piquet de opdracht om zijn wagen opzettelijk in de muur te crashen. Fernando Alonso vertrok toen vanaf een zestiende startplaats. Na een korte stint van slechts 12 ronden zit Alonso al door zijn voorraad brandstof en voert hij zijn eerste pistop uit. In ronde 14 crasht Nelson Piquet plots tijdens het uitkomen van bocht 17 en, toeval of niet, op die plaats kan men de wagen niet weghalen zonder hem te takelen en dus komt de safety car op de baan.

Dankzij de safety car reed Alonso plots in eerste positie aangezien de meeste andere rijders op dat ogenblik hun pitstops pas gingen uitvoeren. Alonso won ook die bewuste race en Briatore deed natuurlijk alsof er geen kwaad opzet in het spel was. Later bleek dus dat Alonso niet op de hoogte was van het plan van Briatore en Symonds. Zo zou hij ook niets geweten hebben van een eventueel opzettelijke crash die hem aan de zege moest helpen. Uiteindelijk werden Flavio Briatore en Pat Symonds bestraft door de FIA en werd het hele zaakje letterlijk wereldnieuws.

Meteen kwam ook de functie van Briatore als manager van de voetbalploeg Queens Park Rangers even in gevaar. Daar kon men het slechte imago van de Italiaan destijds missen als kiespijn. De Italiaanse zakenman bleef er uiteindelijk wel aan maar daar zal in 2010 dan toch verandering in komen. Briatore stapt er namelijk zelf op.

“Mijn betrokkenheid naar deze club toe zal niet veranderen maar ik kan mijn energie nu beter gebruiken op andere gebieden. Mijn drie seizoenen als manager zitten er nu op en ik vond het een geweldige ervaring. Ik ben blij dat ik deze club heb kunnen helpen en dat ze heeft kunnen overleven. Mijn bijdrage heeft ervoor gezorgd dat ze in de toekomst succesvol kunnen blijven”, aldus Flavio Briatore die ondertussen terug actief mag zijn in de Formule 1.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}