Brief van de FIA gelekt: “F1-seizoen kan beginnen, extra veiligheidsmaatregelen”

Volgens bronnen van ‘Thejudge13’ zou er in een gelekte memo van de FIA groen licht gegeven zijn aan de teams uit de F2 en F3 om te racen in Oostenrijk en Groot-Brittannië. Beide opstapklassen van de Formule 1 zouden op dezelfde manier aan het seizoen beginnen als de Formule 1.


De F1-teams zouden een gelijkaardige memo gekregen hebben waarin er wordt gemeld dat de races in Spielberg en Silverstone doorgaan en het seizoen van start gaat. De FIA zou daarbij accomodaties voorzien hebben zodat er tijdens de raceweekends een veilige omgeving wordt gecreëerd.

“Ieder team zal in een ander hotel zitten, geen sponsors en slechts één van beide ouders bij jonge rijders of een manager die is toegestaan op het circuit. Er mogen ook slechts een beperkt aantal teamleden aanwezig zijn,” aldus een niet nader genoemde bron van ‘Thejudge13’ die uit één van beide opstapklassen zou komen.

Er zouden rond Spielberg maar liefst 22 hotels geboekt zijn voor de in totaal 31 teams uit de F2 en F3, alsook de 10 teams uit de Formule 1. Er zullen geen journalisten op de circuits toegestaan worden en enkel de crew van FOM TV zullen beelden mogen maken.

Er zouden ook vliegtuigen gecharterd zijn om vanuit Groot-Brittannië naar Oostenrijk te vliegen, daarnaast zou hetzelfde gebeurd zijn voor de teams met hun thuisbasis in Zwitserland en Italië. Bedoeling is om iedereen rechtstreeks en zo veilig mogelijk in te vliegen.

Er zou sprake zijn van twee races in Oostenrijk, waarbij de seizoensopener op 5 juli plaatsvindt, gevolgd door een tweede race enkele dagen later in het midden van de week. Aanvankelijk was er sprake van twee raceweekends op rij maar omwille van logistieke problemen zou de tweede race op woensdag of donderdag plaatsvinden.

Na 5 juli zou er dus op woensdag 8 juli of donderdag 9 juli een tweede race op de Red Bull Ring plaatsvinden. Beide races zouden uiteraard achter gesloten deuren plaatsvinden. Vervolgens zouden de teamleden enkele dagen vrij krijgen, weliswaar nog steeds onder quarantaine-omstandigheden.

De volledige paddock reist vervolgens rechtstreeks naar Groot-Brittannië om daar tijdens het weekend van 18 en 19 juli de Britse GP af te werken. Op woensdag 22 juli of donderdag 23 juli zou vervolgens een tweede F1-race op het circuit van Silverstone plaatsvinden.

Iedere twee dagen zou iedereen die toegang krijgt tot de paddock getest worden op het coronavirus COVID-19. Dit zou er tevens voor zorgen dat de strikte quarantainemaatregelen die de Britse overheid oplegt voor personen die naar Groot-Brittannië komen (twee weken verplichte quarantaine) niet gelden voor het personeel dat in de Formule 1 werkt want ze kunnen aan de hand van de tests bewijzen dat ze vrij van het coronavirus zijn.

Bovendien zorgt de strikte isolatie tussen de race in Oostenrijk en Groot-Brittannië voor een bijkomende quarantaine die wordt opgelegd. Dit alles moet er voor zorgen dat het F1-seizoen begin juli eindelijk van start kan gaan.
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:33:”mercedes_japan_start_headline.png”;}
Volgens een gelekte memo van de FIA zou groen licht gegeven zijn aan de teams om te racen in Oostenrijk en Groot-Brittannië.