Britse politie vindt na bijna 30 jaar gestolen Ferrari van Gerhard Berger terug

Metropolitan Police - Twitter
Metropolitan Police - Twitter

De Britse Metropolitan Police heeft een Ferrari F512 M teruggevonden die toebehoorde aan Gerhard Berger. De Italiaanse sportwagen werd bijna 30 jaar geleden gestolen.

In april 1995 nam Gerhard Berger in Imola deel aan de GP van San Marino. Berger en teamgenoot Jean Alesi reden destijds voor Ferrari en ze parkeerden hun privé-Ferrari aan het hotel waar ze verbleven. Daar werden beide Ferrari’s die ze van het Italiaanse automerk ter beschikking hadden gekregen echter gestolen.

Volgens een interview dat Berger destijds aan de Duitse televisie gaf had hij zijn Ferrari nog zien wegrijden met iemand anders aan het stuur. Sindsdien ontbrak echter elk spoor van de Ferrari’s van Berger en Alesi. Onlangs werd de Ferrari F512 M van Gerhard Berger, die een geschatte waarde van 400 000 euro heeft, echter teruggevonden door de Britse Metropolitan Police.

Opvallend genoeg werd de wagen teruggevonden na een tip van Ferrari. De Italiaanse autofabrikant was er tijdens een controle achter gekomen dat een Amerikaan de gestolen wagen in Groot-Brittannië wilde kopen. Vervolgens kwam de Metropolitan Police in actie, die constateerde dat de wagen in Japan was terechtgekomen en vervolgens door illegale handelaren naar Groot-Brittannië was vervoerd.

Van de andere wagen, een Ferrari F355, ontbreekt voorlopig nog steeds elk spoor. Aan wie de Ferrari F512 M van Berger wordt terugbezorgd is nog niet geweten …