“Brokstukken bij de start vermijden was cruciaal voor puntenfinish”

Williams F1 team
Williams F1 team

Nicholas Latifi slaagde er bij de start in om uit de problemen te blijven en dat bleek cruciaal te zijn om zijn eerste punten in de Formule 1 te veroveren.

Latifi startte een plaats achter teamgenoot George Russell maar tegen dat hij aan de eerste bocht kwam was het ergste reeds gepasseerd en kon hij optimaal profiteren van de chaos die Valtteri Bottas had veroorzaakt. Latifi haalde vervolgens nog enkele wagens in alvorens de rode vlag boven werd gehaald.

Even tijdens de race reed Latifi zelfs derde en na een ijzersterke race reed hij uiteindelijk als achtste over de finish, waarna hij door de diskwalificatie van Sebastian Vettel nog een plaatsje wist op te schuiven.

“Ik ben superblij, het was iets waarop we misschien hadden kunnen hopen maar niet iets dat normaal realistisch was,” aldus Latifi.

“Ik denk dat mijn start cruciaal was, ik probeerde gewoon uit de problemen te blijven en vervolgens nam ik de juiste beslissing om binnen te komen bij de herstart.”

“Van zodra we uit de pits reden en twee bochten hadden genomen zei ik meteen dat het tijd voor slicks was, dat we moesten pitten.”

“Als niemand anders het doet dan verlies je een goede startpositie maar het was duidelijk, veel rijders kwamen meteen binnen en we focusten ons vervolgens gewoon op mijn eigen race.”

“Ik wist dat ik niet over de snelheid beschikte om de jongens vooraan te volgen. Ik reed op de derde plaats en probeerde voor mijn banden te zorgen zodat ik het einde haalde. Ik had wel wat problemen maar het lukte.”

“Een dubbele puntenfinish is geweldig voor het team!”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print