Ferrari: “Iemand die een crash veroorzaakt zou de schade moeten betalen”

Ferrari
Ferrari

Volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto zorgt het nieuwe budgetplafond overduidelijk voor enorme uitdagingen en problemen. Zeker nu we dit seizoen al enkele ernstige crashes hebben gezien moet er een oplossing uitgewerkt worden.

Het is inderdaad misschien iets waarover niet voldoende is nagedacht bij het vastleggen van het budgetplafond: wat met schade die tijdens crashes wordt veroorzaakt? Die is vaak gigantisch en enorm duur, dit terwijl de teams binnen het budgetplafond zowel de huidige wagen als de volgende wagen moeten zien te ontwikkelen.

“Ik denk dat het zeker iets is dat in de nabije toekomst onder de teambazen, de FIA en de F1 moet besproken worden,” aldus Binotto afgelopen weekend in Hongarije.

“Wanneer je zelf geen schuld treft en je hebt dan zo’n grote schade dan heeft dat nu met het budgetplafond nog meer ernstige gevolgen.”

“Moeten we uitzonderingen maken? Ik weet niet goed wat de oplossing is. Ik denk dat het iets erg moeilijk is om op te lossen.”

Binotto beseft dat er geen eenvoudige oplossing is voor het probleem maar volgens Binotto moet de schuldige van de crashes mee opdraaien voor de kosten. Ook Ferrari-rijder Charles Leclerc liep bij de start ernstige schade op toen hij door Lance Stroll werd aangereden.

“Ik denk dat we misschien moeten bekijken of het team van de rijder die in fout is het andere team moet betalen voor de schade en herstellingen,” vertelt de Ferrari-teambaas.

“Dat zal er voor zorgen dat de rijders meer verantwoordelijk zijn.”