Valtteri Bottas: “Deze crash gaat niet plots mijn toekomst veranderen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Valtteri Bottas denkt niet dat de startcrash die hij tijdens de GP van Hongarije veroorzaakte een invloed zal hebben op zijn toekomst bij Mercedes en in de Formule 1.

Bottas zijn positie binnen het Mercedes F1 team staat al langer ter discussie. Al langer wordt gesuggereerd dat George Russell hem mogelijk volgend seizoen zal vervangen maar tegelijkertijd bestaat uiteraard ook de kans dat Bottas gewoon tweede rijder binnen Mercedes blijft.

“Het was duidelijk mijn fout,” aldus Bottas. “Ik was de rijder die van achterop kwam en het is aan mij om op tijd te remmen en ik heb mijn rempunt verkeerd ingeschat.”

“Het bewijst dat het niet eenvoudig is in zo’n omstandigheden om de dingen te voorspellen maar ik had vroeger moeten remmen. Toen ik aan het remmen was kwam ik immers dichterbij, mijn banden blokkeerden en ik raakte Lando waarna er heel wat chaos en schade was. Ik schatte het verkeerd in en het was mijn fout.”

Zelf denkt Bottas alvast niet dat de crash van afgelopen zondag enige invloed zal hebben op de beslissing van Mercedes alsook zijn F1-toekomst. Volgens de Fin heeft Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff ook met geen woord erover gerept.

“We hebben niet over mijn toekomst gesproken,” aldus Bottas. “Ik denk ook niet dat deze ene race alles gaat beïnvloeden. We zullen zien wat er de komende weken gebeurt.”

“Als ik eerlijk ben zou het echter leuker zijn dat we volgend weekend gewoon opnieuw konden proberen om een goede race te hebben.”

“Het is echter tijd voor een pauze en ik zal proberen om sterk terug te keren en zal proberen om een positieve start van de tweede seizoenshelft te hebben.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print