Ferrari-motor Charles Leclerc onherstelbaar beschadigd na crash: gridpenalty dreigt

Ferrari
Ferrari

Net als Max Verstappen dreigt ook Charles Leclerc bijna zeker later dit seizoen een vierde motor te moeten gebruiken, wat dan weer zal leiden tot een gridpenalty.

Ferrari heeft immers laten weten dat de motor die Leclerc tijdens de Hongaarse GP gebruikte onherstelbaar beschadigd werd door de crash met Lance Stroll. Bij de start van de race reed Stroll tegen Leclerc waarna de Monegask tot zijn grote frustratie moest opgeven.

Die frustratie zal alleen maar groter worden nadat op maandag bleek dat zijn motor onherstelbaar beschadigd is.

“Het onderzoek van nummer 16 SF21 gisteren uitgevoerd in Maranello heeft uitgewezen dat de motor onherstelbaar beschadigd is en niet meer gebruikt kan worden, dit na de aanrijding door Aston Martin-rijder Lance Stroll,” liet Ferrari op dinsdag weten in een statement.

“Dit is een bijkomende tegenvaller voor de Scuderia Ferrari en Leclerc. De schade heeft niet alleen financiële gevolgen maar ook gevolgen op racevlak. Gezien het feit dat er nog twaalf races zijn dit seizoen is de kans heel groot dat het team een vierde motor in gebruik moet nemen bij Charles zijn SF21 en dat dit in een gridpenalty zal resulteren.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print