Mick Schumacher: “Veel geleerd tijdens mijn gevecht met Max Verstappen”

Haas F1 team
Haas F1 team

Tijdens de GP van Hongarije was Mick Schumacher rondenlang aan het strijden met Max Verstappen. Schumacher heeft naar eigen zeggen veel geleerd uit zijn gevecht met Verstappen.

Het gevecht met Max Verstappen duurde maar liefst zo’n tien ronden en was uiteraard een onverwachte meevaller voor Mick Schumacher die normaal gesproken in het beste geval kan strijden met teamgenoot Nikita Mazepin of soms eens een Williams of Alfa Romeo.

Na de zware crash lag Mick Schumacher op de tiende positie en streed hij rondenlang met Max Verstappen die in een zwaar gehavende Red Bull F1-bolide onderweg was. Schumacher genoot naar eigen zeggen van zijn gevecht met Verstappen waarin de Nederlander hem zwaar onder druk zette en hij heeft ook veel geleerd uit dat gevecht.

“Ik had niet verwacht dat ik hem zo lang achter mij zou kunnen houden maar ik ben blij dat ik daarin ben geslaagd en het was voor mij een kans om met de toppers te strijden,” blikt Mick Schumacher terug op zijn gevecht met Verstappen.

“Ik was twee keer met Max aan het vechten en ik kon op dat vlak heel wat mooie ervaring opdoen, druk voelen en het niet begeven onder de druk. Ik denk dan ook dat het een positieve dag was voor ons.”

Naast Verstappen ging Mick Schumacher ook met onder andere Pierre Gasly en Lewis Hamilton de strijd aan.

“Ik heb er veel uit geleerd, veel om mee te nemen naar de volgende races, te beginnen met Spa,” besloot Schumacher.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print