“Budgetplafond-saga heeft reputatieschade bij Red Bull veroorzaakt”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff is tevreden dat Red Bull bestraft is voor het overschrijden van het budgetplafond. Daarnaast heeft heel de saga rond het budgetplafond volgens hem ook duidelijke reputatieschade toegebracht aan Red Bull.

“Het belangrijkste voor mij is dat er een robuust bestuur is,” vertelde Wolff tegenover ‘Sky Sports F1’ in Mexico. “Ze hebben niet verpinkt, ze hebben gewoon het proces gevolgd zoals het moest.”

“Ik weet hoe rigoureus ze doorheen het jaar te werk zijn gegaan, dat was een moeilijk proces en als ik dan zie dat ze op dertien punten in de fout zijn gegaan, dat was bij ons niet het geval.”

“Het is goed om te zien dat er een straf volgt, los van of we die nu te laag of te hoog vinden.”

Los van de financiële en sportieve gevolgen van de straf meent Toto Wolff dat Red Bull ook duidelijk reputatieschade heeft opgelopen.

“Volgens mij zie je dat er naast een sportieve en financiële straf ook reputatieschade is toegebracht, in een wereld van transparantie en goed bestuur hoort zoiets niet,” aldus de Mercedes-motorsportbaas.

“Compliance-gewijs, in welk team je je ook bevindt, je bent verantwoordelijk voor het vertegenwoordigen van je merk, je medewerkers, je partners en dat is waarom het bij ons zo niet zou verlopen.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print