Carlos Sainz dolblij na fel bevochten overwinning: “Ik had het gevoel dat ik de race controleerde”

Ferrari
Ferrari

Tijdens de GP van Singapore kwam er een einde aan de zegereeks van Red Bull en Max Verstappen. Carlos Sainz controleerde naar eigen zeggen van begin tot einde de race, al kregen we wel een felle strijd tijdens het slot van de race.

“Om eerlijk te zijn had ik het gevoel dat ik de race onder controle had,” vertelde Carlos Sainz na afloop in het parc fermé. “Ik had steeds het gevoel dat ik het onder controle had en sneller kon wanneer dat nodig was.”

“Ik ga echter niet liegen, je staat op zo’n moment onder druk. Het scheelt niet veel of je gaat op één of andere manier in de fout, maar ik had het gevoel dat ik het onder controle had.”

“Ik had het gevoel dat ik het goed kon managen en we zijn erin geslaagd om te winnen. Dat was het beste gevoel weet je. Ik ben dolblij!”

Volgens Sainz kwam de safety car omwille van het incident met Logan Sargeant op een slecht moment. Het zorgde er volgens Sainz voor dat alles moeilijker werd omdat de tweede stint verlengd werd.

“Ik wist dat het een erg lange stint op de harde band zou worden,” aldus Sainz die op een slimme manier Lando Norris een DRS-voordeel gaf om hem te helpen George Russell achter zich te houden.

“Ik moest George vertragen. Ik mocht hem het voordeel van een safety car en de medium band niet geven. Dat heeft perfect gewerkt.”

Uiteindelijk zorgde een virtuele safety car omwille van de opgave van Esteban Ocon ervoor dat George Russell en Lewis Hamilton alsnog konden pitten en de medium bandencompound konden laten monteren. Daarop waren ze veel sneller dan Leclerc, Norris en Sainz.

“Het was aan het einde van de race erg close,” aldus Sainz. “We gaven Lando een beetje DRS om hem te helpen en dat heeft uiteindelijk geholpen, we slaagden erin om als eerste te finishen.”