George Russell na crash in laatste ronde: “Dit is hartverscheurend, zo’n belachelijke fout!”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Tijdens een superspannend slot van de GP van Singapore leek George Russell een grote kans op de overwinning te hebben. Russell crashte echter in de allerlaatste ronde en eindigde zo zelfs niet op het podium of in de punten.

“Momenteel wil je gewoon in een bolletje kruipen en bij niemand zijn,” vertelde Russell nadat hij in de allerlaatste ronde crashte. “Het is het meest verschrikkelijke gevoel in de wereld wanneer je zo fysiek en mentaal leeg bent, wanneer je zo’n kans op de overwinning mist en zo’n fout maakt. Het is hartverscheurend.”

Nadat Russell van op de tweede plaats aan de race begon en bij de start een plaats verloor slaagde Russell er helemaal aan het einde van de race alsnog in om een gooi naar de overwinning te doen. Russell leek in de allerlaatste ronde alsnog een aanval op Lando Norris en Carlos Sainz te kunnen doen maar in plaats van een podiumplaats of zelfs een overwinning volgde een crash.

“Om daar nu een uur later te staan, het is zo’n geweldig weekend geweest, ik heb echt het gevoel dat ik beter dan ooit heb gereden,” probeerde Russell wat later dan toch het positieve te onthouden. “De kwalificatie gisteren was geweldig en de race was geweldig.”

“Ik had vertrouwen, ik voelde me comfortabel en ik ga een fout van zo’n twee centimeter me niet laten neerslaan. Het zal een moeilijke nacht worden, waarschijnlijk ook een zware ochtend maar vervolgens zal ik het achter mij laten en vooruit gaan.”

“Ik kan me alleen excuseren bij het team want ze verdienden meer dan dit, maar ‘shit happens’.”

Russell zag naar eigen zeggen Lando Norris voor hem de muur raken maar vervolgens deed hij hetzelfde, weliswaar met meer ernstige gevolgen.

“Het is ongelooflijk hoe snel je nadenkt want ik zag Lando de muur lichtjes raken en in die milliseconde dacht ik ‘Oh, hij heeft net de muur geraakt’ en twee tienden van een seconde later raakte ik zelf de muur. Het was dan ook zeker niet Lando die de muur raakte die me verraste en waardoor ik verschalkt werd.”

“Ik ga het niet echt minimaliseren maar het was niet echt zo’n grote fout. Mocht ik gespind zijn of een lock up gehad hebben en in de muur beland zijn, dan zou mijn gevoel anders zijn geweest.”

“Maar om de muur te raken tijdens de laatste ronde is zo’n belachelijke fout. Daarom voelt het ook zo vreemd momenteel. Het komt waarschijnlijk door een gebrek aan concentratie. Zoals ik zei, het was de laatste ronde en ik wist dat de kans op de overwinning gepasseerd was en het toont hoe je geconcentreerd moet blijven, wat het scenario ook is.”