Carlos Sainz enthousiast over ‘risicovolle’ presentatie nieuwe Ferrari F1-bolide

Ferrari
Ferrari

Ferrari koos er gisteren voor om bij de lancering van de nieuwe SF-23 de fans en de media te trakteren op wat live actie van de nagelnieuwe bolide in Maranello en zoiets houdt best wel risico’s in.

De meeste lanceringen van een nieuwe F1-bolide bestaan uit het statisch tonen van het nieuwe speelgoed en een aantal dagen later een shakedown achter gesloten deuren. Maar Ferrari pakte het dit jaar anders aan bij de lancering van de SF-23 waar Charles Leclerc en Carlos Sainz de nieuwe bolide meteen aan de tand mochten voelen.

Beide rijders waren positief na de eerste meters met de nieuwe Ferrari. Carlos Sainz liet weten dat hij erg opgetogen was over het feit dat alles vlekkeloos verlopen was.

“Ten eerste ben ik positief over het feit dat er in alles wat we vandaag gedaan hebben, niets verkeerd gelopen is. Alles verliep vlekkeloos.” aldus Sainz.

“Het is eigenlijk vrij risicovol, je wil een nagelnieuwe F1-bolide de baan op sturen met zoveel publiek en je kan er van genieten omdat er niets verkeerd loopt.”

De Spanjaard liet weten dat hij zelfs al even kon pushen en de engineers voorzien van wat feedback voor de pre-season testen in Bahrein.  

“Normaal gesproken zijn er bij dit soort installatierondjes hier en daar altijd wel wat probleempjes maar vandaag reed de auto vlot.”

“Ik heb zelfs al een beetje kunnen pushen, ik kon in de bochten de grenzen al wat opzoeken en de eerste dingen voelen. We hebben de engineers al wat feedback gegeven waarmee ze morgen aan de slag kunnen.”

Ferrari zal vandaag haar zogenaamde filmdag van honderd kilometer vervolledigen. “Morgen hebben we nog honderd kilometer om verder op te bouwen richting Bahrein,” ging Sainz gisteren verder.

“Het is duidelijk dat we niet weten hoe de auto zal presteren en hoe hij zich zal gedragen in Bahrein maar we hebben ten minste al wat stappen in de goede richting gezet.” 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print