“Nieuwe Ferrari F1-bolide is een meer extreme versie van de wagen van vorig jaar”

Ferrari
Ferrari

Volgens Ferrari is haar nieuwe F1-bolide meer dan gewoon een evolutie van de wagen van vorig jaar. De SF-23 is een meer extreme versie van de wagen van vorig jaar en werd volledig opnieuw ontworpen, ook al herken je op het eerste zicht veel aspecten van de wagen uit 2022.

“Onze wagen is een evolutie van de wagen waarmee we vorig jaar raceten,” vertelde Enrico Cardile, hoofd van de afdeling chassis-ontwikkeling bij Ferrari. “Maar in werkelijkheid is hij volledig opnieuw ontworpen. Het bodywork is een meer extreme versie van wat we vorig jaar hebben gezien.”

“De ophanging is opnieuw ontworpen om de aerodynamica te ondersteunen en de hoeveelheid aanpassingen die op het circuit kunnen gebeuren te vergroten.”

“Naast de ophanging is ook de voorvleugel helemaal anders, net als de neus van de wagen.”

Ook op motorisch vlak zou er een belangrijke stap vooruit zijn gezet, maar op dat vlak blijven ze bij Ferrari wat mysterieus doen. Bij Ferrari zeggen ze dat ze vooral de betrouwbaarheid van de motor hebben verbeterd, maar indirect zorgt dat uiteraard ook voor een beter presterende motor omdat die voluit kan presteren, iets dat vorig jaar duidelijk niet het geval was.