Carlos Sainz: “Niet eenvoudig om na crash zelfvertrouwen te herwinnen”

Ferrari
Ferrari

Na zijn crash tijdens de oefensessies op vrijdag heeft Carlos Sainz zich erg goed herpakt en kwalificeerde de Spanjaard zich op de eerste startrij.

Opvallend was dat naast Carlos Sainz ook Esteban Ocon een gelijkaardige crash maakte tijdens de laatste oefensessie op zaterdag. Het voordeel was dat Ferrari voldoende tijd had om de wagen te herstellen terwijl dat bij Alpine niet het geval is.

Iets anders dat echter ook hersteld moest worden was het zelfvertrouwen. Dat was volgens Sainz niet eenvoudig maar daarin was hij tijdens de kwalificatie duidelijk in geslaagd, zo blijkt uit zijn tweede tijd.

“Het was niet eenvoudig om opnieuw het zelfvertrouwen te herwinnen op zo’n nieuw en moeilijk circuit als Miami,” aldus Sainz. “Het was opnieuw opbouwen na de zware crash op vrijdag.”

“Ik heb nog geen lange runs gedaan. Ik heb dan ook nog niet met veel brandstof gereden. De rondjes op weg naar de startgrid zullen mijn eerste ronden met veel brandstof zijn.”

Sainz kijkt uit naar de race en zal samen met Leclerc proberen om zo’n goed mogelijk resultaat neer te zetten.

“Het was een sterke comeback na wat er op vrijdag is gebeurd en ik slaagde erin om me rondje na rondje te verbeteren en vervolgens kon ik tot de laatste bocht vechten voor de pole,” aldus Sainz. “Ik heb er plezier aan beleefd, pushen met de wagen en we bevinden ons in een goede positie voor de race.”

“We zullen er alles aan doen om het potentieel tijdens de race te maximaliseren, er zijn heel wat factoren die gaan meespelen.”

“Tegelijkertijd heb ik vertrouwen in de wagen. De wagen voelt zeer goed hier, we kunnen dan ook een goed resultaat neerzetten.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner