Max Verstappen na kwalificatie op P3: “Verrast dat we zo competitief waren”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Even zag het er naar uit dat Max Verstappen in Miami de polepositie zou veroveren maar na een fout in zijn ultieme snelle ronde moest hij beide Ferrari’s voor zich dulden.

Ondanks zijn foutje en het naast de polepositie grijpen is Max Verstappen tevreden met zijn derde plaats op de startgrid, vooral nadat hij op vrijdag bijna een volledige tweede oefensessie niet kon rijden.

“Ik ben over het algemeen best tevreden met deze kwalificatie”, aldus Verstappen na afloop van de kwalificatie en zo valt te lezen op zijn officiële website.

“Ik heb gisteren maar een paar ronden gereden, dus we moesten vandaag geen wonderen verwachten. We hebben gister kostbare tijd verloren en daar betalen we vandaag de prijs voor.”

Het foutje dat Verstappen tijdens zijn ultieme snelle ronde maakte is naar verluidt één van de gevolgen van het verliezen aan tijd op vrijdag.

“Ik was nog steeds aan het proberen om de limiet te vinden van de auto. Ik probeerde nog de baan te leren kennen en probeerde een goede balans te vinden. Misschien hadden we uiteindelijk nog niet de goede balans na zo weinig data,” aldus Verstappen.

“Ik was eigenlijk best verrast dat we zo competitief waren tijdens de kwalificatie, want dit is geen makkelijk circuit om te leren kennen. Dus we mogen niet klagen. Natuurlijk wil je op pole positie staan, maar als je kijkt naar waar we vanaf komen denk ik dat we het goed hebben gedaan.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print