Carlos Sainz: “Silverstone heeft Ferrari getoond dat onze wagen nog niet goed genoeg is”

Ferrari
Ferrari

De GP van Groot-Brittannië was voor Ferrari, met een negende en tiende plaats, opnieuw een race om snel te vergeten. Volgens Carlos blijft Ferrari, ondanks de verschillende updates, te wisselvallig presteren.

Het circuit van Silverstone paste duidelijk opnieuw niet goed bij de Ferrari SF-23, dat maakte het resultaat tijdens de GP van Groot-Brittannië alvast duidelijk, al werd dat ook negatief beïnvloed door de safety car. Toch is één ding duidelijk: de F1-bolide van Ferrari blijft ondanks de updates erg gevoelig voor de wind en de karakteristieken van het circuit waarop gereden wordt.

“Zeer veel wind en zeer tricky opnieuw om met de wagen te rijden, het is zeer moeilijk om in deze omstandigheden consistent te zijn. We ondervonden zeker en vast problemen met de tractie wanneer er een rugwind was,” blikt Carlos Sainz terug op zijn Britse GP. “We kregen het vermogen niet en dat maakte het moeilijker om te strijden, alles was zeer tricky.”

“We kennen ons zwakke punt, we weten waar het zich bevindt. We zien het in de windtunnel, we zien het op onze wagen, we zien het wanneer we met de wagen rijden, we merken het bij het gevoel dat we hebben. Het is een kwestie van de wagen te ontwikkelen.”

“We hebben op zijn minst toch enige vooruitgang geboekt. Maar opnieuw, Silverstone heeft ons opnieuw geconfronteerd met het feit dat we onze wagen moeten verbeteren.”