Christian Horner: “Sergio Perez zal opnieuw goed kwalificeren, hij zal terug vooraan meedoen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Sergio Perez kende in Silverstone voor het vijfde raceweekend op rij een teleurstellende kwalificatie waarbij hij niet wist door te stoten naar Q3. Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner zal het vanaf het volgende raceweekend in Hongarije echter opnieuw goed gaan.

Door de tegenvallende kwalificaties van Perez slaagde Max Verstappen erin om op erg eenvoudige wijze de ene na de andere vlotte overwinning te behalen en in de wk-tussenstand een ongeziene voorsprong uit te bouwen. Christian Horner verwacht echter dat Sergio Perez tijdens het raceweekend in Hongarije de negatieve reeks zal doorbreken.

“Hij moet het doorbreken,” aldus Horner. “Dat zal hij in Boedapest doen, daar heb ik vertrouwen in.”

Waarop de Red Bull-teambaas zich baseert is echter maar de vraag want Sergio Perez werd de voorbije weken al meermaals gewezen op zijn slechte performance en ook dat lijkt geen effect te hebben gehad. Eenmaal er twijfels of onzekerheid in het hoofd van een F1-piloot kruipen neemt ook de competitiviteit een duik maar volgens Horner is er beterschap te merken en ook op komst bij Perez.

“De manier waarop hij racet, sommige van zijn manoeuvres tijdens de race, en één manoeuvre in het bijzonder tegenover Carlos Sainz in Stowe was redelijk indrukwekkend. Wanneer je naar zijn snelheid tijdens de laatste stint kijkt dan was hij erbij,” blikt Horner terug op de race van de Mexicaanse teamgenoot van Verstappen.

“Het is dan ook frustrerend voor hem dat hij heel de tijd inhaalraces moet doen, maar hij moet gewoon zijn kwalificatie op zaterdag op orde krijgen, dat moeten we als team doen. We zullen hem steunen om dat te verwezenlijken.”

“Het is gewoon één van die dingen. In deze sport, net als in de meeste sporten, draait 90 procent rond wat zich in je hoofd afspeelt. Hij moet gewoon een goede kwalificatie kennen en het momentum opnieuw goed krijgen.”

“Momenteel staat hij nog steeds tweede in het kampioenschap en hij heeft zijn voorsprong op Fernando Alonso tijdens deze race vergroot. We hebben een goede wagen maar we moeten ervoor zorgen dat beide wagens vooraan kunnen meedoen.”