Mercedes: “We hadden verwacht dat Lewis Hamilton de McLarens zou ‘opeten’ en voor Verstappen zou gaan”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff was het een verrassing dat Lewis Hamilton na de safety car niet op eenvoudige wijze de McLarens voorbij ging en uiteindelijk ook Max Verstappen zou gaan aanvallen. De realiteit was dat Hamilton er niet in slaagde om Lando Norris in te halen die op veel hardere en dus tragere banden stond.

Na de safety car-fase leek Lewis Hamilton een unieke kans te krijgen om alsnog op zijn minst tweede te eindigen en mogelijk zelfs een gooi te doen naar de overwinning. Daar geloofden ze naar eigen zeggen bij Mercedes althans in.

Door de safety car was Hamilton immers opgeschoven naar de derde plaats en de zevenvoudig wereldkampioen stond op de veel snellere zachte bandencompound. In theorie zou Hamilton voorbij Lando Norris en zijn McLaren met harde banden moeten vliegen maar in de praktijk draaide het dus helemaal anders uit.

“Om eerlijk te zijn, toen de safety car op de baan kwam was ik er redelijk zeker van, zelfs overtuigd, dat we de McLaren zouden ‘opeten’ en als tweede en derde zouden finishen, misschien zelfs voor de de overwinning zouden kunnen strijden,” vertelde Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff na afloop van de race. “Je ziet dus hoe sterk hun wagen was.”

“We hadden tijdens de eerste ronden na de safety car ervoor kunnen gaan maar ze raceten allebei zeer sterk en met hun efficiëntie en topsnelheid doorheen de hogesnelheidsbochten konden we hen niet inhalen. Het was een verrassing hoe goed ze op de harde bandencompound presteerden.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print