Fernando Alonso: “Ik maak me geen zorgen maar dit was één van onze slechtste raceweekends”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Met een zevende plaats tijdens de Britse GP was het één van zijn slechtste raceweekends dit seizoen maar desondanks maakt Fernando Alonso zich geen zorgen.

“Dit was, samen met met Oostenrijk, één van onze ergste weekend die we tot dusver dit seizoen gekend hebben en we hebben er nog iets behoorlijk van gemaakt,” vertelde Alonso na afloop van de Britse GP. “Waarschijnlijk is het wat van alles samen. De anderen hebben iets sneller ontwikkeld omwille van enkele belangrijke updates die ze recent geïntroduceerd hebben.”

“Het is verbonden aan het circuit, ik denk dat dit voor ons niet het beste circuit was. We moeten ook naar de banden kijken, het was de eerste race met de nieuwe constructie van de banden en we moeten het meer in detail analyseren.”

“Ik denk dat we uiteindelijk een zeer moeilijk raceweekend redelijk zijn doorgekomen. Hopelijk zijn we in Hongarije opnieuw competitief.”

Aston Martin en Fernando Alonso begonnen zeer sterk aan het F1-seizoen maar de voorbije races lijken ze wat aan competitiviteit ingeboet te hebben. Alonso maakt zich echter geen zorgen en verwacht dat Aston Martin de komende races opnieuw competitiever zal zijn.

“Om eerlijk te zijn maak ik me niet al te veel zorgen over onze ontwikkelingen,” vertelt Fernando Alonso daarover. “De wagen is dit jaar beter dan verwacht, we zijn voor posities aan het strijden waarvan we aan het begin van dit jaar alleen maar konden dromen.”

“Dus wanneer we nu in de top tien zitten en kunnen strijden met de toppers dan is dat geweldig. Ik denk dat we ons echter ook moeten focussen op het plaatje voor de lange termijn. We kunnen ons niet iedere keer zorgen maken over of we nu zevende, vierde of op het podium finishen. We moeten pragmatisch zijn en erg relaxed over onze performance.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print