“Risicovolle bandenkeuze kostte Max Verstappen bijna de overwinning”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Dr. Helmut Marko laat weten dat Max Verstappen door een risicovolle bandenstrategie bijna de zege in Silverstone verspeelde.

Met de GP van Groot-Brittannië heeft Max Verstappen al zes races op rij gewonnen en telt hij ondertussen al negenennegentig punten meer dan de eerste achtervolger in de tussenstand voor het wereldkampioenschap, namelijk zijn teamgenoot Sergio Perez.

Door een safety car-procedure in de slotfase van de race moest Verstappen wel nog zijn zachte banden sparen, terwijl Norris op harde banden stond. De eerste ronden nadat de race weer op gang getrokken werd waren de rijders met de rode Pirelli’s in het voordeel maar tegen het moment dat de race tot haar hoogtepunt kwam begonnen velen van hen te worstelen met het zachte rubber.

“Als je er op terugkijkt was de bandenkeuze een risico,” aldus Helmut Marko tegenover ‘ORF.’ “Max heeft goed voor de banden gezorgd maar je kon wel zien aan hem en Hamilton dat ze aan het einde van hun levensduur zaten.”

“We waren blij dat de race er op zat. Norris had nog drie tot vijf ronden nodig gehad en dan zou hij in het voordeel geweest zijn.”

Meteen na de start van de race moest Verstappen de leiding aan Norris laten en had de wereldkampioen zijn handen vol aan Oscar Piastri in de tweede McLaren. Maar eens Verstappen zijn ritme gevonden had duurde het maar een vijftal ronden eer hij Norris weer bij het nekvel had en kon verschalken. 

“In het begin van de race lette Verstappen goed op zijn banden in de snelle bochten,” legde Marko uit. “Maar toen we op snelheid kwamen, waren we eigenlijk op elk gebied sneller dan McLaren. Aan het einde van de race konden we niets meer van de banden vragen.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print