Charles Leclerc deelt steek uit naar Verstappen: “Er was minder contact”

Charles Leclerc mag afgelopen zondag dan wel niet de Virtual GP op het circuit van Interlagos gewonnen hebben, de Monegask heeft wel enorm genoten van de strijd met Alex Albon. Leclerc deelde ook een ‘steekje’ uit naar Max Verstappen, de teamgenoot van Albon.


“Het is natuurlijk niet hetzelfde als in het echt racen, en dat zal het ook nooit worden, maar in de situatie waarin we ons nu bevinden is dat wat het dichtste in de buurt komt,” aldus Leclerc tegenover ‘RACER’. “We beleven allemaal veel plezier.”

Volgens de Ferrari-rijder zorgt het simracen er ook voor dat vriendschapsbanden opnieuw nauwer worden aangehaald.

“George, Alex an ikzelf hebben het contact wat zien verwateren en stonden wat minder in contact met elkaar omdat we in verschillende categorieën reden. Het is geweldig dat we in een situatie zoals deze elkaar terugvinden en allemaal samen veel plezier beleven.”

Afgelopen zondag zagen we tijdens de Virtual GP op het circuit van Interlagos een intens gevecht tussen Alex Albon en Charles Leclerc. Beide heren wisselden constant van positie en zelfs toen Leclerc een tijdstraf kreeg van drie seconden bleven beide heren voluit de strijd met elkaar aangaan.

Leclerc genoot er duidelijk van en vergeleek het zelfs met zijn strijd in Oostenrijk vorig jaar waarbij Verstappen en hijzelf tegen elkaar reden. De Monegask kon dan ook niet nalaten om even een steek uit te delen naar Verstappen en wat hij toen deed.

“Er was minder contact en meer inhaalmanoeuvres dan in Oostenrijk vorig jaar. Het was echt bijzonder leuk!” aldus Leclerc.

“Ik wist dat ik een tijdstraf had maar het draaide allemaal rond het beleven van plezier. Ik bleef Alex proberen inhalen en wou hem niet laten wegrijden, zelfs al wist ik dat George (Russell) dan zou naderen en het waarschijnlijk mijn tweede plaats zou kosten.”

“Ik heb gewoonweg genoten van de race. Het was geweldig!”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner