Fernando Alonso en Jenson Button strijden voor racezitje bij McLaren

Ondanks de dramatische deelname van vorig jaar zal McLaren ook dit jaar opnieuw deelnemen aan de IndyCar en in het bijzonder de Indy 500. Aan kandidaten voor het derde racezitje alvast geen gebrek.


Vorig jaar slaagde Fernando Alonso er niet in om zich met McLaren te kwalificeren voor de Indy 500. Het was een enorm zware opdoffer voor Alonso en McLaren maar allebei zijn ze vastberaden om dit jaar terug te slaan.

Volgens ‘Motorsport.com’ zou Alonso interesse tonen om de samenwerking verder uit te breiden en aan meer races van het IndyCar-seizoen deel te nemen. De Spanjaard zou daarbij echter concurrentie krijgen van Jenson Button en NASCAR Cup-kampioen Jimmie Johnson.

Opvallend daarbij is dat Alonso en Button enkele jaren geleden nog teamgenoten bij het McLaren F1 team waren. Nu strijden ze dus voor een racezitje bij het IndyCar-team van McLaren. Volgens McLaren-baas Zak Brown zullen de gesprekken met de drie kandidaten weldra verdergezet worden.

“Ik heb met ze alledrie gesproken,” aldus Brown tegenover ‘Motorsport.com’. “Alledrie houden ze erg van het IndyCar racen en ze willen alledrie voor ons racen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print