Fernando Alonso en Jenson Button strijden voor racezitje bij McLaren

Ondanks de dramatische deelname van vorig jaar zal McLaren ook dit jaar opnieuw deelnemen aan de IndyCar en in het bijzonder de Indy 500. Aan kandidaten voor het derde racezitje alvast geen gebrek.


Vorig jaar slaagde Fernando Alonso er niet in om zich met McLaren te kwalificeren voor de Indy 500. Het was een enorm zware opdoffer voor Alonso en McLaren maar allebei zijn ze vastberaden om dit jaar terug te slaan.

Volgens ‘Motorsport.com’ zou Alonso interesse tonen om de samenwerking verder uit te breiden en aan meer races van het IndyCar-seizoen deel te nemen. De Spanjaard zou daarbij echter concurrentie krijgen van Jenson Button en NASCAR Cup-kampioen Jimmie Johnson.

Opvallend daarbij is dat Alonso en Button enkele jaren geleden nog teamgenoten bij het McLaren F1 team waren. Nu strijden ze dus voor een racezitje bij het IndyCar-team van McLaren. Volgens McLaren-baas Zak Brown zullen de gesprekken met de drie kandidaten weldra verdergezet worden.

“Ik heb met ze alledrie gesproken,” aldus Brown tegenover ‘Motorsport.com’. “Alledrie houden ze erg van het IndyCar racen en ze willen alledrie voor ons racen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023