Charles Leclerc: “Geweldig teamwork van Carlos, moeilijk om Red Bull te begrijpen”

Ferrari
Ferrari

Na het behalen van de polepositie was Charles Leclerc teamgenoot Carlos Sainz dankbaar voor de slipstream die hij kreeg. Anders zou de strijd om de pole volgens Leclerc een heel stuk spannender geweest zijn.

“Het was een geweldig rondje,” vertelde Leclerc na afloop in het parc fermé. “Ik ondervond heel het weekend moeilijkheden om een goed rondje bij elkaar te krijgen.”

“Ik slaagde erin maar ik moet toegeven dat ik ook de hulp van Carlos kreeg, dat was geweldig teamwork.”

“Zonder Carlos zou het veel closer geweest zijn. Ik wil Carlos dan ook enorm bedanken, ik hoop dat hij morgen tijdens de race terug vooraan geraakt en mee kan strijden voor de overwinning.”

Leclerc liet ook verstaan dat hij het verrassend vond hoe de krachtsverhoudingen tussen Red Bull en Ferrari doorheen de verschillende sessies veranderden.

“Het is moeilijk om te begrijpen wat Red Bull gisteren deed want er waren heel wat verschillen wat de rondetijden betreft,” aldus Leclerc.

“Na Q1 was ik zeer verrast over onze snelheid. Ook in Q2 waren we zeer sterk. Op een bepaalde manier slaagden we erin om het om te keren tegen de kwalificatie en dat was een mooie verrassing.”

Charles Leclerc behaalde dit seizoen tot dusver het meeste aantal poleposities maar die omzetten in een overwinning verloopt moeizaam dit seizoen. Afwachten of Leclerc morgen tijdens de race inderdaad opnieuw kan zegevieren.

“Het voelt goed, het voelt echt goed. Laat ons zien hoe het gaat,” besluit Leclerc.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print