Carlos Sainz: “Slipstreamen was heel het weekend ons plan”

Ferrari
Ferrari

Tijdens de kwalificatie voor de GP van Frankrijk gaf Carlos Sainz een zogenaamde ’tow’, ofwel slipstream, aan teamgenoot Charles Leclerc. Volgens Sainz was dat heel het weekend al het plan, zeker gezien de gridpenalty die hij moest ondergaan.

Carlos Sainz wist toen hij naar het circuit van Paul Ricard ging dat hij een gridstraf zou incasseren voor een nieuwe motor. Sainz gaf na afloop van de kwalificatie dan ook toe dat het altijd al het plan was om Leclerc in Q3 een zogenaamde ’tow’ te geven om hem zo’n goed mogelijke kans op de pole te geven.

“Het was heel het weekend het plan om Charles in Q3 een tow te geven,” vertelde Sainz tegenover ‘Sky Sports F1’. “Zelfs zonder het te oefenen, ik wist min of meer hoe ik een goede tow moest geven en alles verliep erg goed.”

Sainz werd vervolgens gevraagd of hij onder normale omstandigheden ook zelf kans op de pole zou gemaakt hebben.

“Ik denk dat je gewoon naar het volledige raceweekend moet kijken,” aldus Sainz. “Ik ben zeer, zeer snel. Het is dan ook een beetje een frustrerende situatie dat ik het tijdens een raceweekend meemaak waarop ik me erg goed in de wagen voel.”

“Maar zoals ik zei, ik ben zeer blij dat Charles de polepositie heeft veroverd en dat we als team goed presteerden.”