Charles Leclerc: “Het is logisch dat Ferrari beide rijders gelijke kansen geeft”

Ferrari
Ferrari

Ferrari-teambaas Frederic Vasseur liet eerder al verstaan dat hij Charles Leclerc en Carlos Sainz gelijke kansen zou geven. Daarmee reageerde Vasseur op speculaties over zijn intense band met Leclerc. Volgens Leclerc is het een logische en juiste beslissing van Ferrari dat Sainz en hijzelf dezelfde kansen en hetzelfde materiaal krijgen.

“Ik ben het volledig eens met die filosofie, je kan een jaar niet beginnen terwijl je één van beide rijders bevoordeelt,” aldus Leclerc na de presentatie van de nieuwe Ferrari F1-bolide.

“Ik denk dat het voor Carlos en mezelf belangrijk is om volledig gemotiveerd te zijn en tijdens het eerste deel van het seizoen ons uiterste best te doen, om elkaar te pushen.”

“Wanneer vervolgens op een bepaald moment één van beide rijders zich in een strijd voor de wereldtitel bevindt dan ben ik er zeker van dat het team al het mogelijke zal doen voor die rijder om hem de best mogelijke omstandigheden te geven voor die strijd.”

“Daar zullen we uiteraard later over praten maar momenteel is dit het beste om te doen.”

Veel zal volgens Leclerc afhangen van hoe het seizoen zich ontplooit, al verwacht hij tegelijkertijd ook veel tegenstand van Red Bull en Mercedes.

“Het valt allemaal erg moeilijk te voorspellen. Ik ben er zeker van dat we een goede wagen ontwikkeld hebben maar je weet niet wat Red Bull en Mercedes gedaan hebben, ik verwacht dat ook Mercedes zeer sterk zal zijn,” besluit Leclerc.