Charles Leclerc: “Het lijkt alsof Red Bull haar F1-bolide speciaal voor Spa-Francorchamps heeft gebouwd”

Ferrari
Ferrari

Na afloop van de kwalificatie was Charles Leclerc bijzonder onder de indruk van de performance van Max Verstappen en Red Bull.

“We hebben ons langs mijn kant niet echt op de kwalificatie gefocust,” aldus Leclerc na afloop van de kwalificatie. “Of dat acht tienden betekent, dat absoluut niet.”

“Het lijkt dan ook alsof ze iets voor dit weekend gevonden hebben, Red Bull en Max, het was onmogelijk voor ons om dicht bij hen te komen.”

“Red Bull lijkt hier extreem sterk te zijn. Ook Checo in de ochtend tijdens de derde oefensessie, hij reed een rondje waarvan wij niet echt wisten waar het vandaan kwam.”

“Het is dan ook een verrassing want wij hadden verwacht dat we tijdens de kwalificatie wat de kloof zouden kunnen dichten. Ze waren dit weekend echter op heel wat momenten extreem snel.”

Leclerc vraagt zich bovendien af of het voordeel van Red Bull specifiek gebonden is aan het circuit van Spa-Francorchamps, of dat ze altijd zo enorm snel gaan zijn.

“Mocht het specifiek voor dit circuit zijn dan lijkt het alsof ze deze wagen speciaal voor dit circuit gebouwd hebben, zeven tienden is immers bijzonder veel,” aldus Leclerc. “Ik heb dan ook geen idee of ze dit weekend iets gevonden hebben dat erg indrukwekkend is. Het is een erg groot verschil.”

“Ik hoop dan ook dat het in Zandvoort zal veranderen. Maar daarvoor hebben we nog de race op zondag, die lijkt iets competitiever. Laat ons zien hoe het gaat.”

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen