Sergio Perez: “Ik ga Sainz meteen aanvallen en strijden voor de overwinning”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de kwalificatie reed Sergio Perez de derde tijd, waardoor hij na de gridstraf voor Max Verstappen als tweede op de startgrid zal staan. Ondanks het missen van de polepositie gelooft Perez sterk in zijn kansen op de overwinning.

“Het was een goede maar geen fantastische kwalificatie,” aldus Perez. “Mijn eerste rondje in Q3 was niet geweldig. Vervolgens werd de sessie wat verstoord door andere problemen, zoals de schade aan de vloer van mijn wagen.”

“De race van op P2 beginnen is nog steeds meer dan behoorlijk. We hebben ons tegenover vrijdag goed verbeterd, zeker nadat we heel wat tijd verloren tijdens de tweede oefensessie. Ik denk dat er nog ruimte voor verbetering is tijdens de race.”

Van op de tweede plaats op de startgrid wil Perez de aanval inzetten op polesitter Carlos Sainz. Een slipstream bij de start kan daarbij helpen.

“Je hebt hier niet veel voordeel om van op de pole te starten,” aldus Perez. “Wanneer ik in Eau Rouge dicht achter Carlos rijdt dan kan ik de leiding in de race veroveren, dat zal ik dan ook proberen. Het is belangrijk dat we ons op onze eigen race concentreren.”

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen