Charles Leclerc na baandebuut SF-23: “De wagen voelt goed, je zal het zien Carlos!”

Ferrari
Ferrari

Nadat Charles Leclerc de SF-23 op het circuit van Fiorano zijn baandebuut had gegeven liet hij verstaan dat het gevoel goed zat. De Monegask had ook nog wat advies voor teamgenoot Carlos Sainz, die kort daarna ook met de SF-23 het circuit op mocht.

Als rijder breng je tijdens de winter heel wat uren in de F1-simulator door maar vandaag was het eindelijk zover en mocht Charles Leclerc als eerste met de nieuwe Ferrari SF-23 het circuit op. Toen Leclerc werd gevraagd hoe het voelde zei hij het volgende.

“Het voelt goed,” aldus Leclerc. Het waren de eerste kilometers op het circuit nadat ik bijzonder veel kilometers in de simulator heb gedaan, dat voelt speciaal.”

“Alles verliep vlot, al is het na slechts twee rondjes uiteraard moeilijk om al in detail te gaan.”

“Maar ik heb aan de engineers al feedback gegeven van zodra ik in de wagen zat. De wagen reed goed, vlot, alles verliep erg goed.”

Waarna Leclerc ook op ludieke wijze feedback gaf aan teamgenoot Carlos Sainz die vervolgens in de SF-23 mocht plaatsnemen voor enkele ronden op het circuit van Fiorano.

“De wagen voelt echt goed gast! Het draait naar rechts wanneer je naar rechts stuurt, hij remt wanneer je remt, hij heeft heel wat power, het voelt echt goed, je zal het zien!”