Charles Leclerc na crash tijdens kwalificatie: “Ik weet totaal niet hoe mijn wagen reageert in de bochten”

Ferrari
Ferrari

Tijdens de kwalificatie voor de GP van Nederland crashte Charles Leclerc met zijn Ferrari tegen de muur. Leclerc is naar eigen zeggen radeloos en weet niet hoe zijn wagen zich gedraagt en reageert in de bochten.

“Het is gewoon de wagen waarmee het dit weekend extreem moeilijk rijden is,” blikt Leclerc terug op het raceweekend in Zandvoort tot dusver. “In de Formule 1 draait alles rond anticiperen en weten welke balans je hebt wanneer je de bocht ingaat.”

“Maar momenteel ga ik de bocht in en heb ik helemaal geen idee of ik onderstuur of overstuur ga hebben. Dat maakt het voor ons zeer, zeer moeilijk. Het is tot dusver een zeer moeilijk weekend.”

Nadat de problemen op vrijdag trachtte Ferrari met enkele wijzigingen de situatie te verbeteren maar volgens Leclerc was de verbetering erg beperkt.

“Sinds de eerste oefensessie ondervinden we problemen in bochten 1, 9 en 10. We hebben de wagen volledig veranderd en om eerlijk te zijn hebben we in die drie bochten niet veel beterschap geboekt.”

“Wanneer je daar in de bocht gaat dan laat je de rem los, maar er is in het midden van de bocht om welke reden dan ook helemaal geen grip. Vervolgens vertrouw je erop dat de wagen bij het uit de bocht komen opnieuw grip vindt maar tijdens die ronde gebeurde dat niet. Vervolgens belandde ik in de muur.”

“Het is gewoon zeer, zeer moeilijk om zo op de limiet te rijden. Van zodra je dicht bij de limiet komt dan weet je niet wat er gaat gebeuren. Dit is dan ook een erg moeilijke situatie.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner