Charles Leclerc wil ‘onfaire’ strategie met Ferrari bespreken: “Ik wil een antwoord”

Charles Leclerc was zichtbaar teleurgesteld en gefrustreerd dat niet hij maar wel Sebastian Vettel aan het einde van de GP van Singapore mocht zegevieren.


Na twee overwinningen op rij in België en Italië maakte Charles Leclerc ook in Singapore aanspraak op de overwinning. De Monegask moest echter het onderspit delven tegenover teamgenoot Sebastian Vettel en dat viel vooral toe te schrijven aan de strategie die gehanteerd werd.

“What the hell?” riep Charles Leclerc over de boordradio toen hij na negentien ronden aan de leiding te hebben gereden zijn pitstop afwerkte en vlak achter teamgenoot Sebastian Vettel opnieuw op de baan kwam.

“Om eerlijk te zijn begrijp ik de undercut niet,” uitte Leclerc vervolgens zijn gevoelens tegenover het team.

Even later tijdens de race vroeg Leclerc alles wat mogelijk was omdat hij Vettel na een safety car-fase alsnog wou aanvallen. Het team liet echter verstaan dat hij de wagen heelhuids aan de finish moest brengen en dat er zorg moest gedragen worden voor de power unit.

“Ik ga niets onnozel doen, dat is niet mijn bedoeling,” repliceerde Leclerc. “Ik wil dat we een 1-2 behalen. Ik vind het gewoon niet eerlijk. Ik ga echter niets dom doen. We zullen het na de race bespreken.”

Leclerc werd vervolgens na afloop van de race gevraagd wat voor verklaring hij van Ferrari wenste. Daarop liet Leclerc weten dat hij duidelijkheid wou over het feit waarom die beslissing in het belang van het team was en of ze niet was om de ene rijder tegenover de andere te bevoordelen.

“Het enige antwoord waarnaar ik verlang is of er geen enkele andere manier was om in dezelfde volgorde als voor de pitstop opnieuw op de baan te komen,” zei Leclerc tegenover ‘Sky Sports F1’. “Dat is het enige antwoord en duidelijkheid die ik wil.”

“Ik verwachtte overduidelijk niet dat Seb voor me op de baan zou zijn. Zoiets is erg frustrerend wanneer je in de wagen zit maar ik begrijp dat de beslissing in het belang van het team werd genomen.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022