Christian Horner: “De concurrentie probeert hier een voordeel uit te halen, dat is het smerige aan deze sport”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft tijdens de persconferentie met teambazen in Jeddah laten verstaan dat hij ondanks de vele vragen die hij krijgt over de zaak waarin hij betrokken is niet veel erover kan en mag zeggen. Tegelijkertijd wijst hij met een beschuldigende vinger naar zij die heel deze situatie proberen uit te buiten.

“Ik kan geen commentaar geven op iets dat vertrouwelijk is tussen een werknemer en het bedrijf, dus ik kan je er niets over zeggen,” reageerde Christian Horner op de vraag over het nieuws dat de werkneemster die hem bericht van ‘grensoverschrijdend gedrag’ op non-actief is geplaatst door Red Bull.

Red Bull krijgt bijzonder veel kritiek omdat het weinig details vertelt over de zaak en zo goed als niet reageert op vragen rond de kwestie. Christian Horner verdedigt Red Bull echter en laat verstaan dat ook andere bedrijven het zo zouden aanpakken.

“Het is een gecompliceerd probleem want ieder bedrijf zou het op exact dezelfde manier aanpakken, bij grote bedrijven is er een klachtenproces dat afgehandeld wordt. Heel dat proces wordt vertrouwelijk behandeld tussen de desbetreffende individuen en het bedrijf zelf.”

“Dus zelfs wanneer ik erover zou willen praten dan kan ik dat niet omwille van de beperkingen die op het vlak van vertrouwelijkheid worden opgelegd. Daar is een reden voor.”

“De enige reden dat deze zaak zoveel aandacht krijgt is omdat er overduidelijk gelekt wordt en door de aandacht die er in de media aan wordt gegeven en dat is op veel vlakken erg lastig geweest. Zeker voor mijn familie want de focus ligt voornamelijk in één richting.”

Volgens Christian Horner probeert de concurrentie eveneens gebruik te maken van heel deze zaak om Red Bull te verzwakken, ze proberen als het ware de ‘zaak Christian Horner’ uit te buiten voor hun eigen voordeel. Zo lieten een week geleden in Bahrein verschillende teambazen verstaan dat de FIA en de Formule 1 deze zaak verder zouden moeten uitzoeken en hun oordeel vellen maar daar is Horner het niet mee eens.

“Wat er uiteraard gebeurt is dat vervolgens anderen hun voordeel hieruit proberen te halen. Helaas is de Formule 1 een erg competitieve business en er wordt steeds naar elementen gezocht waaruit je voordeel kan halen, dat is misschien niet zo mooi aan onze sport.”

“Er zijn altijd lessen die getrokken kunnen worden maar dit is een proces dat door het bedrijf moet worden behandeld, het is geen probleem van de FIA, ook niet van de Formule 1, het is een probleem tussen een bedrijf en een werknemer. Het zou hetzelfde zijn in eender welke andere grote organisatie.”