Fernando Alonso na snelste tijd: “Dit was leuk, het was een goede donderdag”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

In zijn Aston Martin F1-bolide slaagde Fernando Alonso erin om tijdens de tweede oefensessie de snelste tijd te rijden. Een sterk en veelbelovend begin van het raceweekend. Een mentale opsteker ook voor iedereen in het team na het moeilijk seizoensbegin in Bahrein.

Tijdens de eerste oefensessie moest Fernando Alonso nog genoegen nemen met de tweede tijd en Max Verstappen voor zich dulden maar tijdens de tweede oefensessie slaagde Alonso erin om de snelste tijd te rijden. Daarmee was hij zelfs meer dan twee tienden sneller was dan George Russell en bijna drie tienden dan Max Verstappen.

“Ik heb een goed gevoel. Het zijn uiteraard maar de oefensessies,” blikt Alonso terug op de twee oefensessies die op donderdag werden verreden. “We zijn gewoon uit de wagen gesprongen en zijn hier naar jullie gekomen voor de interviews dus ik heb nog geen idee over de racesnelheid!”

“Het is altijd leuk om tijdens eender welke sessie de snelste te zijn, maar het is nog maar een oefensessie dus we blijven rustig en focussen ons op onszelf.”

“Zoals we vorig jaar ook zagen en ook in Bahrein zagen, we zijn sneller tijdens de oefensessies dan tijdens de kwalificatie. Ik denk dat we een andere strategie hebben (dan de andere teams) wat betreft de hoeveelheid brandstof, de afstelling van de motor enzovoort.”

“Er zijn niet echt problemen met de wagen. Er zijn nog heel wat mogelijkheden wat betreft de afstelling van de wagen voor vrijdag. Maar ja, het was zeker en vast een goede donderdag.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print