Christian Horner houdt voet bij stuk: “Wij hebben ons aan de regels van het budgetplafond gehouden”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner houdt ook nadat de FIA bekendmaakte dat ze haar rapport over het budgetplafond pas volgende week zal bekendmaken vol dat zijn team zich aan de regels heeft gehouden.

Er werd verwacht dat de FIA afgelopen woensdag op de proppen zou komen met het rapport over het budgetplafond maar dat werd uitgesteld tot komende maandag, na het raceweekend in Japan. Vorig weekend was er heel wat te doen over het feit dat het nieuws gelekt was dat Aston Martin en Red Bull het budgetplafond overschreden zouden hebben.

Bij Red Bull zijn ze zich van geen kwaad bewust en Christian Horner weet ook niet waarom de FIA nu wacht tot maandag om het rapport over de uitgaven van de teams wereldkundig te maken.

“We hadden de verklaringen ook op woensdag verwacht, gehoopt”, vertelde hij aan Sky. “Maar dat is natuurlijk uitgesteld voor alle teams. De FIA heeft duidelijk die keuze gemaakt. We wachten dus met belangstelling af wat er maandag gebeurt.”

“Maar nogmaals, we hebben het gevoel dat we absoluut hebben voldaan aan het budgetplafond, aan de reglementen, zijn blij met onze inzending en wachten op de feedback.”

In Singapore zinspeelde Horner nog op het feit dat geruchten de wereld werden ingestuurd om Max Verstappen van zijn stuk te brengen in het behalen van de wereldtitel. De Nederlander kende ook een moeilijk weekend in Singapore maar Horner laat weten dat zijn rijder er dit weekend weer helemaal klaar voor is.

“Het is een belangrijk weekend voor Max,” zei Horner. “Het is eerder een mogelijkheid dan een waarschijnlijkheid, maar het is effectief weer een matchpunt voor hem. Dus daar richten we ons op.”

“Om eerlijk te zijn, al de rest, de hoeveelheid rumoer die er over andere onderwerpen is geweest, kan je alleen maar denken dat het bedoeld is als een beetje afleiding.”

“Maar we zijn erg blij met waar we staan, waar onze inzending voor het budgetplafond is en we richten ons op dit weekend.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022