Christian Horner: “Ik kan Max Verstappen niet dwingen om bij Red Bull te blijven”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft gereageerd op de geruchten dat Max Verstappen voor het einde van zijn contract Red Bull eventueel zou verlaten. Volgens Horner voelt Max zich nog steeds goed in het team, is er nog steeds veel vertrouwen en engagement, maar kan je een rijder ook niet tegen zijn wil in het team houden.

“Alles is oké met Max,” vertelde Horner tegenover de media in Saoedi-Arabië. “Hij werkt goed samen met het team, er is geen spanning, geen stress.”

“Je ziet hoe relaxed hij tegenover iedereen in de garage is, dat vertaalt zich vervolgens ook in zijn prestaties op de baan ook. Ik zie dan ook geen problemen bij Max.”

Toch duiken er steeds meer geruchten op dat Max Verstappen voor het einde van zijn contract in 2028 Red Bull zou verlaten. Daarover had Christian Horner het volgende te zeggen.

“Het is zoals bij alles in het leven, je kan iemand niet forceren om ergens te zijn gewoon omdat er een stukje papier is,” aldus Horner die eerder zoiets ook al zei toen Sebastian Vettel uiteindelijk voor het einde van zijn contract de overstap van Red Bull naar Ferrari maakte.

“Wanneer iemand niet in dit team wil zijn, dan gaan we niet proberen om die persoon tegen zijn wil hier te houden.”

“Dat zelfde geldt voor iemand die machines bedient, een ontwerper, of iemand in de ondersteunende functies, alle functies die deel uitmaken van ons bedrijf.”

“Om bij een team zoals dit betrokken te zijn moet je ook betrokkenheid en passie tonen en Max heeft dat, dat hebben we gezien. Hij is hier sinds zijn 18 jaar.”

“Ik twijfel niet aan zijn toewijding en passie, die zal er ook in de toekomst zijn.”