Ferrari-teambaas Frederic Vasseur waarschuwt: “We mogen niet te snel conclusies trekken na het sensationeel debuut Oliver Bearman”

Ferrari
Ferrari

Afgelopen weekend maakte Oliver Bearman een droomdebuut bij Ferrari. Hij werd uit het niets opgeroepen om Carlos Sainz vanaf de derde oefensessie te vervangen die kampte met een blindedarmontsteking. Na een sterke kwalificatie waardoor hij vertrok vanaf plaats elf kwam hij als zevende over de finish. Dat is een knap resultaat als debutant, zeker met de druk die erbij komt kijken bij Ferrari.

Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur heeft, in een reactie op zijn succesvol debuut, benadrukt dat we geen conclusies mogen trekken over de toekomst van Oliver Bearman in de Formule 1.  De Brit had slechts één oefensessie om zijn bolide te verkennen en op snelheid te komen alvorens hij zich kwalificeerde op plaats elf en zo ternauwernood een plek miste in Q3. Na een sterke en solide race finishte hij op plaats zeven, dan mag je van een geslaagd debuut spreken. 

Op de vraag van RacingNews365 of een F1-stoeltje voor 2025 nu waarschijnlijker is voor Bearman zei Vasseur het volgende: “De beste manier om hem nu te helpen is door vandaag geen conclusies te trekken.”

“We moeten het rustig aan doen, hem nog een mogelijkheid geven zoals het rijden van een oefensessie dit seizoen. De belangrijkste focus is en blijft dit seizoen de F2, daar heeft hij uitdaging genoeg aan, zeker nadat we zijn weekend in de F2 volledig afgenomen hebben en voor een nulresultaat gezorgd hebben in dat kampioenschap voor hem dit weekend.”

Vasseur prees Bearman voor het omgaan met de druk van afgelopen weekend, vooral ook doordat Jeddah door zijn layout en vele bochten naar links een enorme uitdaging vormt.

“Het is een megaweekend geweest van Ollie”, aldus Vasseur. “Dit is Jeddah, de uitdaging was mega maar hij heeft alles mooi afgewerkt. Ik was best zenuwachtig voor de race, vooral ook omdat je zoveel zaken moet regelen in de cockpit zoals de startprocedure, de rembalans enzovoort.”

“Het was niet makkelijk en uiteindelijk ging het heel goed. Hij kon op het einde zelfs pushen om Lando Norris en Lewis Hamilton achter zich te houden.”

“Het was ongelooflijk knap om te zien dat hij in die fase van de wedstrijd, het einde dus, zijn hoofd koel wist te houden en net alsof hij een vaste rijder is in het veld zijn bolide over de finish reed.”

Geschreven door Vincent Bogaerts