Christian Horner: “Waarschijnlijk denken veel mensen dat we op onze bek zullen gaan”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Momenteel domineert Red Bull de Formule 1 met Honda-motoren achterin hun bolides maar daar komt vanaf 2026 verandering in. Vanaf dan zullen ze met Red Bull Powertrains zelf hun krachtbronnen gaan produceren.

In Canada won Max Verstappen de eenenveertigste race in zijn F1-carrière en dat was tevens de honderdste voor Red Bull Racing. Honderd races winnen in een tijdspanne van veertien jaar, dat zijn indrukwekkende statistieken, dat vindt ook teambaas Christian Horner bij ‘Motorsport.com.’

“Het is pas als je een stapje terug doet en kijkt naar wat er is bereikt dat het begint door te dringen. Dus op een gegeven moment zal dat onvermijdelijk gebeuren,” zei Horner.

Horner beschouwt Red Bull overigens nog steeds als een nieuwkomer in de sport, teams als Ferrari, McLaren en Williams zijn al veel langer aanwezig. Maar Red Bull wil blijven groeien en vanaf 2026 komt daar dus een motorafdeling bij.  

“Er zijn waarschijnlijk veel mensen die denken dat we op onze bek zullen gaan. Maar geloof me, de vastberadenheid in deze groep is zo groot dat we zullen slagen.”

Red Bull heeft de fabriek in Milton Keynes al uitgebreid voor de productie van de motoren. De Honda-krachtbronnen zullen vanaf 2026 in de Aston Martin-bolides te vinden zijn.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print