Communiceerde Mclaren rijders over geheime informatie van Ferrari?

"Autosport.com" heeft via anonieme bronnen vernomen dat het nieuwe bewijs in de spionagezaak rond Mclaren en Ferrari betrekking heeft tot de Mclaren rijders Pedro de la Rosa en Fernando Alonso.

Gisteren ontstond er in Monza al speculatie betreffende de nieuwe bewijzen. Er zou e-mail verkeer geweest zijn tussen de testrijder van Mclaren, Pedro de la Rosa, en Fernando Alonso. Deze e-mails zouden informatie bevatten over hoe Ferrari haar wagen afstelt. De informatie werd, zoals bekend, verkregen via Mike Coughlan, de nu geschorste hoofdontwerper van Mclaren.

Het is nog niet duidelijk wie de FIA hierover inlichtte en de FIA wil zelf ook nog geen uitspraken doen over de nieuwe bewijzen. Er werd een brief geschreven naar alle teams met de vraag om alle informatie die ze hebben betreffende deze zaak aan de FIA te melden. "Autosport.com" heeft nu via een anonieme bron deze brief in handen gekregen.

"De FIA is er van op de hoogte gebracht dat één of meer Mclaren rijders in bezit zijn, of recent in bezit zijn geweest van schriftelijk bewijs dat relevant is voor deze zaak. Specifiek vraagt de FIA kopies van elke vorm van electronische communicatie die relevant is voor de zaak en waarin gesproken wordt over Ferrari, Nigel Stepney of alle informatie die verkregen is via Ferrari of Mr Stepney."

Er wordt aangenomen dat Fernando Alonso en Pedro de la Rosa na deze brief de informatie over hun e-mail verkeer hebben doorgegeven, waarna de FIA besloot de zaak opnieuw voor de Wereldraad te brengen op 13 september.

Geef je mening over deze nieuwe feiten op ons forum: http://f1journaal.edpnet.be/phpBB2/viewtopic.php?t=4997&start=175

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print