Mclaren krijgt een boete voor ongeteste transmissie

De stewards van de Grote Prijs van Italië hebben het Mclaren Mercedes team een boete van 50000 dollar opgelegd. Die straf komt er nadat Mclaren in Hongarije rondreed met een nieuwe lichtere transmissie. Deze was echter niet gecontroleerd in de verplichte crashtests. Na de race in Hongarije raakte de nieuwe transmissie wel door de testen, waardoor de wagen dus volledig aan de reglementen voldoet.

Gisteren kon u al lezen dat de stewards een straf aan het bedenken waren en vandaag is die er dus gekomen. De mededeling klinkt als volgt:

"De FIA vind dat de veranderingen die er aan de originele transmissie gebeurd zijn, "significant" zijn. De stewards vinden dat de onderdelen goed getest zijn, wat aangeeft dat de wagen aan de technische configuratie voldoet die nodig was om te racen in Hongarije."

"Uit deze discussie mag niet worden afgeleid dat impacttesten nu met terugwerkende kracht gelden, hierdoor zouden teams immers kunnen beslissen om ongeteste onderdelen te gebruiken, maar in dit geval zal er geen extra straf (naast de boete) komen."

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print