Coronavirus verspreidt zich verder in F1-paddock: nu ook Williams-teambaas besmet

Steeds meer mensen in de Formule 1 raken de voorbije weken besmet met het coronavirus. Het nieuwste slachtoffer is Williams-teambaas Simon Roberts.


Uit de wekelijkse cijfers met resultaten van de coronatests in de Formule 1 blijkt al enkele weken dat er meer besmettingen zijn. Vooral het Williams F1 team lijkt de voorbije dagen hard getroffen door coronabesmettingen.

De renstal liet enkele dagen geleden reeds weten dat verschillende teamleden besmet waren met het coronavirus en dat er bijkomend heel wat teamleden in quarantaine geplaatst werden. Gisterenavond liet het team vervolgens weten dat ook teambaas Simon Roberts besmet is geraakt met het coronavirus.

“Op maandag had Simon tijdens de op regelmatige basis geplande coronatests een negatief resultaat. Nadat hij echter milde symptomen vertonen onderging hij op woensdagochtend een nieuwe test en dat resultaat was positief,” zo luidt het in een statement van Williams.

“Simon voelt zich goed maar zal gedurende tien dagen in zelfisolatie gaan, zoals ook voorgeschreven is door de Britse gezondheidsrichtlijnen. Hij zal van op afstand het team dit weekend ondersteunen.”

Williams liet ook weten dat de teambaas niet in nauw contact is geweest met andere leden van het raceteam en dat het team zoals gepland aan het raceweekend in Turkije zal deelnemen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021