Coulthard staat achter beslissing van Button

Voormalig F1-rijder David Coulthard denkt dat Jenson Button er goed aan heeft gedaan om niet voor een ander team te kiezen. De Schot is van mening dat de nieuwe eigenaar van het Honda F1 team dan ook voordeel gaat hebben van het feit Jenson Button in dienst te hebben. Bovendien heeft Button zelf ook alle vertrouwen in het team en het werk dat ze wisten te leveren. Echter is Coulthard wel nog van mening dat Button in 2009 maar best geen jaar op rust gaat als Honda het team niet kan verkopen want volgens Coulthard is de concurrentie voor een racezitje in de F1 te groot.

"Ik kan de beslissing van Button goed begrijpen want hij heeft kunnen zien hoe hard men gewerkt heeft om toch maar competitief te zijn. Jenson zal voor de nieuwe eigenaar van het team een pluspunt zijn en deze zal dan ook alle vertrouwen in hem hebben. Jenson kon gerust voor Toro Rosso gekozen hebben en door dat niet te doen loopt hij op dit ogenblik nog het risico niet op de grid te staan in 2009. Ik denk dat hij er zeker voor moet zorgen geen jaar over te slaan want in deze sport veranderen veel te veel dingen op korte tijd", zo vertelde Coulthard.

De meeste supporters zullen vast wel weten dat Jenson Button kan presteren onder de druk van de sport en ook in regenweer hoeft hij niet onder te doen. Button is altijd fit en weet redelijk invloed te hebben op de marketing van een team. Volgens Coulthard blijft de Brit één van de betere rijders op de grid en indien een team nog op zoek is naar een rijder die snel is kan men maar best voor hem kiezen.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen