Crash Mick Schumacher kost Haas F1 team bijna 1 miljoen dollar

Haas F1 team
Haas F1 team

Het was het beeld van het raceweekend in Saoedi-Arabië: de zeer zware crash die Mick Schumacher maakte tijdens de kwalificatie. Schumacher kon gelukkig zonder ernstige verwondingen uitstappen maar de bankrekening van het Amerikaanse Haas F1 team zal net als Schumacher een flinke klap incasseren.

Mick Schumacher crashte tijdens de kwalificatie tegen een snelheid van zo’n 270 km/u en de impact die Schumacher te verduren kreeg was 33G, ofwel drieëndertig keer het eigen lichaamsgewicht.

De F1-bolide van Mick Schumacher werd zeer zwaar beschadigd en het Haas F1 team wacht nu de moeilijke taak om de F1-bolide van Schumacher opnieuw op te bouwen tegen de volgende race in Australië.

Teambaas Guenther Steiner liet weten dat de schade aan Schumacher zijn wagen inderdaad aanzienlijk is maar dat het chassis wel te hergebruiken lijkt.

“Het chassis zelf lijkt niet te zijn gebroken,” aldus Steiner. “De structuur die een zijdelingse impact moet absorberen is dat wel maar dat is vervangbaar. Uiteraard zullen we wel het chassis grondig moeten inspecteren maar het ziet er niet al te slecht uit.”

De factuur van alle schade wordt op bijna 1 miljoen dollar geschat en dat is uiteraard veel minder goed nieuws voor het F1-team, zeker als je ook nog eens weet dat de teams zich aan een budgetplafond van 140 miljoen dollar moeten houden.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print