George Russell: “Oplossing voor porpoising zou ook 99% problemen Mercedes F1-bolide oplossen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens George Russell lost Mercedes 99 procent van de problemen met haar F1-bolide op wanneer het een oplossing voor het porpoising-probleem vindt.

Russell finishte de GP van Saoedi-Arabië als vijfde, weliswaar op meer dan twintig seconden afstand van Sergio Perez die als vierde finishte. Een grote afstand, wetende dat er ook een safety car op de baan is gekomen. Teamgenoot Lewis Hamilton finishte ternauwernood in de punten.

Het mag duidelijk zijn, de problemen met de Mercedes F1-bolide zijn nog niet opgelost. Vooral het veelbesproken ‘porpoising’ blijft volgens George Russell een probleem, in die mate zelfs dat veel van de problemen die Mercedes momenteel met de W13 ervaart opgelost geraken wanneer ook porpoising opgelost wordt.

“Er zijn zoveel factoren die een rol spelen bij de mechanische stijfheid van de wagen en de stijfheid van de vloer, het ontwerp van de vloeren, de bandendruk,” aldus Russell.

“De engine mode ook, des te sneller je gaat, des te slechter dat het wordt, dus dat maakt de kwalificatie moeilijker omdat je de motoren opendraait, maximaal vermogen, je gaat sneller op het rechte stuk waardoor je meer downforce genereert en meer porpoising krijgt.”

“Ook tijdens de race met DRS gesloten heb je meer downforce en daarmee moeten we ook rekening houden.”

“We zijn nog steeds aan het leren, dat is ook waarom het verre van optimaal is. Maar dat is waarom ik ook zeg dat als we porpoising oplossen, dat we dan 99 procent van onze problemen oplossen.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023