Toto Wolff: “Slechte prestaties van Mercedes zijn een les in nederigheid”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes-teambaas Toto Wolff windt er geen doekjes om, het feit dat zijn team er niet in slaagt om  Red Bull en Ferrari te volgen vindt hij ‘extreem pijnlijk’ en ‘een les in nederigheid.’

Na de race in Saoedi-Arabië moesten ze zich bij Mercedes tevreden stellen met een vijfde plaats voor George Russell en een tiende plaats voor zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. Dat is uiteraard niet wat we gewend zijn van de formatie uit Brackley maar het is vooral de uitschakeling van Hamilton in Q1 tijdens de kwalificaties de dag voordien die vooral aantoont dat ze niet meteen een oplossing voor handen hebben.    

Als liefhebber van de sport vindt Toto Wolff het mooi dat er zo een spannende strijd is tussen Red Bull en Ferrari in de voorste gelederen maar als teambaas van Mercedes vindt hij het vooral pijnlijk dat zijn team zich niet in de debatten kan mengen.

“We kunnen genieten van mooie gevechten in de voorste gelederen van het veld en als ik spreek als belanghebbende van de Formule 1 moet ik zeggen dat het spectaculair is om naar te kijken,” aldus Wolff. 

“Aan de andere kant is het extreem pijnlijk dat we geen deel uitmaken van die gevechten, en nog wel met een serieuze achterstand.”

“We zullen niet rusten vooraleer we ons weer kunnen mengen. Je hebt absoluut gelijk, dit is niet leuk. Het is een les in nederigheid en het gaat ons sterker maken aan het einde, ook al is het nu niet leuk.”

Vorig weekend liet George Russell weten dat er nog veel potentieel zit in de bolide van Mercedes en zijn de zwakke prestaties vooral te wijten aan het zogenaamde ‘porpoising-effect,’ het stuiteren van de auto.

Toto Wolff vertelt dat het erg moeilijk te schatten is hoe goed of slecht de W13 precies is maar hij weet wel dat dit niet de posities zijn waarvoor ze willen vechten.

“Dit is niet waar de auto wilden hebben”, zei hij. “Daarom is het heel moeilijk om echt in te schatten wat het gat in rondetijden is als we de auto lager hadden kunnen laten rijden.”

“Ik hoop van harte dat het gat veel kleiner is dan we vandaag hebben gezien. Maar er zijn overal tekorten.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print