Crowdfunding om Olav Mol en Jack Plooij terug als F1-verslaggevers te krijgen offline gehaald

Grand Prix Radio
Grand Prix Radio

Onlangs startte een fan een crowdfunding om Olav Mol en Jack Plooij opnieuw op de buis te krijgen. De bewuste steunactie is echter offline gehaald en al de donateurs krijgen hun geld teruggestort.

Over het verdwijnen van Olav Mol en Jack Plooij als verslaggevers van de Formule 1 in Nederland werd al veel kritiek geuit door Nederlandse F1-fans. Er kwam zelfs een aparte app om via Olav Mol en Grand Prix Radio live commentaar te krijgen tijdens de races in plaats van Viaplay dat nu de rechten in Nederland heeft.

Tijdens de eerste races kreeg Viaplay bijzonder veel kritiek op de kwaliteit van de beelden, verslaggeving en het commentaar tijdens de races. Een fan startte een crowdfunding met als doelbedrag 300 000 euro om Mol en Plooij opnieuw toegang te laten krijgen tot de F1-paddock en verslaggeving te kunnen doen.

Vandaag volgde echter het bericht dat de crowdfunding werd stopgezet en dat alle donateurs hun geld terugkrijgen. Het behalen van het streefbedrag garandeert immers geen perstoegang tot de circuits alsook de F1-paddock, laat staan dat Olav Mol en Jack Plooij opnieuw kunnen terugkeren.

“Mol en Plooij betreuren de gang van zaken, maar willen benadrukken dat zij de intentie van de actie zeer waarderen. Steunactie.nl vindt het stopzetten van de actie spijtig maar begrijpt dat een dergelijk actie is opgezet met de beste intenties. Mol en Plooij zijn nou eenmaal zeer geliefd onder het F1-publiek. Belangrijk is dat donateurs hun donatie volledig krijgen geretourneerd,” zo luidt het in een mededeling.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print