Pierre Gasly: “Ik reed zo’n 130 sim-rondjes op het circuit in Miami”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Voor al de F1-piloten vormt het circuit van Miami een volledig nieuwe uitdaging. De rijders en de teams proberen zich echter zo goed mogelijk voor te bereiden en daarbij horen ook heel wat rondjes in de F1-simulator. AlphaTauri-rijder Pierre Gasly reed maar liefst 130 rondjes.

In Imola introduceerde AlphaTauri verschillende updates op haar F1-bolide maar in Miami wacht een uitdaging van heel andere orde: een volledig nieuw F1-circuit. De teams en rijders laten niets aan het toeval over in hun voorbereiding.

“We hadden enkele updates in Imola maar door de omstandigheden op de baan was het moeilijk om ze te evalueren. Ik kijk er echter naar uit om in Miami een normaal raceweekend te hebben met drie oefensessies die ons in staat stellen om enkele dingen uit te testen en besluiten te trekken,” aldus Gasly.

“Ik heb in de simulator op het circuit van Miami gereden. Ik denk dat ik zo’n 130 rondjes heb gereden, het ziet er naar uit dat het echt een leuk circuit is om op te rijden, met bochten tegen hoge snelheid en enkele secties die zeer traag zijn met technische stukken alsook lange rechte stukken. Ik denk dat het een geweldige race zal worden.”

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer