Cyril Abiteboul: “Renault wil de topteams uitdagen”

Renault wil met de R.S.18 een nieuwe stap zetten richting de absolute top van de Formule 1. De renstal bouwt verder aan haar weg naar de top en haar ultieme doel: de topteams uitdagen en strijden voor de wereldtitel.

“Het vorige seizoen was in tal van opzichten een succes,” voegde Cyril Abiteboul, Algemeen Directeur van Renault Sport Racing, eraan toe.

“Het was het tweede jaar van ons herstel, waarin we opnieuw een stap in de richting van onze langetermijndoelen zetten. In 2016 hielden we ons vooral bezig met rekruteren, investeren en nieuwe partners, talent en medewerkers vinden, terwijl we aan ons imago werkten. In de loop van 2017 boekten we vooruitgang op tal van domeinen. We gingen van de negende naar de zesde plaats in het kampioenschap en waren regelmatig het op drie na sterkste team. Hieruit blijkt onze dynamiek, onze vastberadenheid en onze inzet voor dit zeer ambitieuze project. Zo zetten we een grote stap in de richting van ons streefdoel: de beste renstallen uitdagen.”

Voorafgaand aan het nieuwe F1-seizoen 2018 is Renault duidelijk erg enthousiast en gemotiveerd. Niets dan positieve woorden voorafgaand aan het nieuwe seizoen.

“Dit jaar hebben we alle reden om positief te zijn. We hebben twee getalenteerde en ambitieuze piloten. Vorig jaar gaf Nico ons precies wat we nodig hadden: zijn ervaring, zijn kennis en zijn kwaliteiten als leider op het circuit en daarbuiten. Carlos kwam er aan het einde van het seizoen bij. Hij zorgde voor een frisse wind en won ook enkele kostbare punten. Anders waren we niet op die plaats geëindigd.”

“Ons hoofddoel is verder te evolueren op het vlak van resultaten. We willen laten zien dat we op elk vlak kunnen evolueren: krachtbron, chassis, bedrijfsstructuur en piloten. Alles moet verbeteren en we moeten verder groeien. Dit willen we op verschillende manieren laten zien: ten opzichte van onze rechtstreekse concurrenten, het verschil met de leiders, zonder onze fans te vergeten en het respect dat ons team zal afdwingen met zijn gedrag op het circuit en daarbuiten. “
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}
Foto: Renault Sport F1

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023